Синева, Синеморец | Brimki

Култура | Читалище

Читалище Синева, Синеморец

Читалище Синева, Синеморец е основано през 2020 г. с цел да развива културна и просветна дейност в Синеморец, както и да подкрепя активното гражданско включване в развитието на общността и региона. Дейностите се реализират изцяло с помощта на дарители, съмишленици и доброволци.

Читалището няма все още своя сграда, но кандидатства пред община Царево за предоставяне на безвъзмездно ползване сградата на старото кметство с цел нейното съхраняване и обновяване и превръщане в културен център на селото. Активисти на читалище Синева се грижат за летния театър на Синеморец, като организират доброволчески акции за почистването и боядисването му и редовно го оживяват с публика и събития. Само за година и половина те осъществяват множество различни събития и кампании като: творчески работилници, спортен турнир, музикални концерти, кино вечери, театрални представления, доброволчески акции за почистване на диви плажове.

С нашия екип създадохме Проект „Бримки за Синева“. В него под звуците на морските вълни и авторска музика представяме цялостната дейност на читалище Синева. Разказваме за инициативите на неуморните учредители, показваме календара на организираните събития, споделяме снимки от тях, представяме продуктите, изработвани от творци-доброволци, подходящи за подарък или финансово подпомагане. Вградихме репортаж на БНТ4 за новите инициативи на читалището за лято 2022. Показваме работна карта за туристическите маршрути в природен парк „Странджа“ и идеята за популяризиране на малко известни забележителности и светилища близо до Синеморец.

Благодарност и респект към голямото семейство от съмишленици и приятели на читалище Синева, които помагат безрезервно и вярват в каузата, че Синеморец може и заслужава да има културен център и културен живот и че природата на района е необходимо да бъде максимално съхранена.

Година

2022

Дизайн

Читалище Синева
в сътрудничество с Brimki

Използвани елементи

изображение, слайдшоу снимки, текст, линкове към фейсбук,
вграден TV клип, музика,
звук на вълни, карта

Подходящо за

НПО, фондации, организации,
културни институции,
читалища

Уебсайт

Подобни

Проекти

Khan Academy

Khan Academy

Грамотност.bg

Грамотност.bg

Foto Smart Social Care

Smart Social Care

На учителя с любов

На Учителя с любов

Бързи книги

Бързи книги / Fastbooks

Foto hope.bg

„Надежда за малките“

Foto Supermama

Supermama

Театър на сетивата

Театър на сетивата

Scroll to Top